Legare Panouri Fotovoltaice in Paralel

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Paralel?

Conectarea Panourile Fotovoltaice in Paralel este o modalitate simplă și eficientă de creștere a capacităților dvs. de energie solară. Mergând la verde este o idee grozavă și, întrucât soarele este sursa noastră de energie, este logic să folosim această energie pentru a ne energiza casele. Pe măsură ce energia solară devine mai accesibilă, mai mulți proprietari de case cumpără panouri solare fotovoltaice.

Cu toate acestea, aceste panouri solare fotovoltaice pot fi foarte costisitoare, astfel încât achiziționarea lor în timp ajută la răspândirea costurilor. Dar problema devine atunci când conectăm aceste panouri solare suplimentare pentru a mări tensiunea și puterea de ieșire a celor deja existente.

Trucul când conectați panourile solare împreună este să alegeți o metodă de conectare care vă va oferi cea mai eficientă configurație energetică pentru cerințele dumneavoastră specifice. Conectarea panourilor solare poate părea o sarcină dificilă atunci când începeți prima dată să vă uitați la modul în care ar trebui să faceți acest lucru, dar conectarea mai multor panouri solare nu este atât de grea, cu puțin gândire. Imbinarea panourilor solare fie în combinații paralele, fie în serie pentru a face productie mai mare, este o parte adesea trecuta cu vederea, dar esențială, a oricărui sistem de energie solară bine conceput.

Există doua moduri de bază, dar foarte diferite, de a conecta panourile solare împreună. Fiecare metodă de conectare este proiectată pentru un anumit scop. De exemplu, pentru a produce mai multă tensiune de ieșire sau pentru a produce mai mult curent, panourile solare pot fi cablate într-o combinație serie sau paralelă pentru a mări tensiunea sau amperajul sau pot fi cablate împreună atât în serie, cât și în paralel, pentru a crește atât tensiunea, cât și puterea de ieșire, producând o matrice de putere mai mare.

Fie că conectați două panouri solare sau mai multe, atâta timp cât înțelegeți principiile de bază ale conectării lor, crește puterea și modul în care funcționează fiecare dintre aceste metode de cablare. Puteți decide cu ușurință cum să vă conectați propriile panouri. După ce conectați toate panourile solare, puteți îmbunătăți considerabil eficiența sistemului solar.

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Paralel?

Prima metodă pe care o vom examina împreună este conectarea panourilor solare ce se numește „Cablarea in Paralel „. Conectarea panourilor solare în paralel este utilizată pentru a creste amperajul sistemului și este inversa legăturii de serie. Conexiunea in paralel se realizeaza prin impreunarea bornelor pozitive (pozitiv la pozitiv) iar toate bornele negative imprunsa negative până la negativ) până când rămâneți cu o singură conexiune pozitivă și negativă pentru a fi atașate la mppt/inverter.

Când conectați panourile solare în paralel, voltajul va rămâne acelasi ca și pentru un singur panou, dar amperajul de ieșire devine suma producției fiecărui panou. Pentru conectarea corecta folositi schema pentru legarea panourilor fotovoltaice in paralel:

Panouri solare în paralel cu aceleași caracteristici

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Paralel?

În această metodă TOATE panourile solare sunt de același tip și puterea nominală. Folosind aceleași trei panouri de 6 volți și 3.0 amp, ca mai sus, puterea totală a panourilor, atunci când sunt conectate împreună în paralel, tensiunea de ieșire ar rămâne aceeași la 6 volți, dar amperajul ar crește la 9.0 amperi (3 + 3 + 3) sau 54 de wați.

Dar dacă noile noastre panouri solare nu sunt identice, va prezentam cum va afecta acest lucru celelalte panouri. Am văzut că amperajul se adaugă împreună, deci nu există o problemă reală acolo, atâta timp cât voltajul panoului sunt aceleași, iar voltajul de ieșire rămâne constant.

Vă prezentam mai jos conectarea panourilor solare în paralel cu voltaj si amperaj diferit.

Panouri solare în paralel cu voltaj si amperaj diferit

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Paralel?

Dupa cum se observa amperajul se adauga ca si inainte iar voltajul va ramane la valoarea celui mai mic panou, în acest caz 3 volți. Panourile solare trebuie să aibă aceeași tensiune de ieșire pentru a fi utile în paralel. Voltajul celui mai mic panou ofera valoarea de referinta si pentru celelalte panouri.

Putem vedea că panoul solar de 9 V, 5 A, funcționează numai la o tensiune maximă de 3 V, deoarece funcționarea acestuia este influențată de panoul mai mic, reducând eficiența acestuia și risipind bani pentru achiziționarea acestei energii solare mai mari panou. Conectarea panourilor solare în paralel cu diferite valori de tensiune nu este recomandată, deoarece panoul solar cu cea mai mică tensiune nominală determină tensiunea de ieșire a întregii matrice.

Ce aveti nevoie pentru a lega panourile in serie?

Speram ca v-am raspuns la intrebarea: Cum legam Panourile fotovoltaice in paralel?

Pentru mai multe informatii nu ezitați să ne contactati sau sa ne vizitati site-ul la sectiunea blog accesand urmatorul link: www.esol.ro/blog

Shopping cart

0
image/svg+xml

Cosul este gol

Continue Shopping
Adauga-ma pe lista de asteptare O sa va anuntam cand produsul revine in stoc. Va rugam sa ne lasati o adresa de email valida.