Legare Panouri Fotovoltaice in Serie

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Serie?

Conectarea Panourile Fotovoltaice in Serie este o modalitate simplă și eficientă de creștere a capacităților dvs. de energie solară. Mergând la verde este o idee grozavă și, întrucât soarele este sursa noastră de energie, este logic să folosim această energie pentru a ne energiza casele. Pe măsură ce energia solară devine mai accesibilă, mai mulți proprietari de case cumpără panouri solare fotovoltaice.

Cu toate acestea, aceste panouri solare fotovoltaice pot fi foarte costisitoare, astfel încât achiziționarea lor în timp ajută la răspândirea costurilor. Dar problema devine atunci când conectăm aceste panouri solare suplimentare pentru a mări tensiunea și puterea de ieșire a celor deja existente.

Trucul când conectați panourile solare împreună este să alegeți o metodă de conectare care vă va oferi cea mai eficientă configurație energetică pentru cerințele dumneavoastră specifice. Conectarea panourilor solare poate părea o sarcină dificilă atunci când începeți prima dată să vă uitați la modul în care ar trebui să faceți acest lucru, dar conectarea mai multor panouri solare nu este atât de grea, cu puțin gândire. Imbinarea panourilor solare fie în combinații paralele, fie în serie pentru a face productie mai mare, este o parte adesea trecuta cu vederea, dar esențială, a oricărui sistem de energie solară bine conceput.

Există doua moduri de bază, dar foarte diferite, de a lega Panourile Fotovoltaice in Serie împreună. Fiecare metodă de conectare este proiectată pentru un anumit scop. De exemplu, pentru a produce mai multă tensiune de ieșire sau pentru a produce mai mult curent, panourile solare pot fi cablate într-o combinație serie sau paralelă pentru a mări tensiunea sau amperajul sau pot fi cablate împreună atât în serie, cât și în paralel, pentru a crește atât tensiunea, cât și puterea de ieșire, producând o matrice de putere mai mare.

Fie că conectați două panouri solare sau mai multe, atâta timp cât înțelegeți principiile de bază ale conectării lor, crește puterea și modul în care funcționează fiecare dintre aceste metode de cablare. Puteți decide cu ușurință cum să vă conectați propriile panouri. După ce conectați toate panourile solare, puteți îmbunătăți considerabil eficiența sistemului solar.

Legare panouri fotovoltaice in serie

A doua metodă pe care o vom prezenta pentru legarea a Panourile Fotovoltaice in Serie este ceea ce este cunoscut sub numele de ” Conectarea in Serie„. Conectarea panourilor solare în serie este utilizată pentru a mări voltajul sistemului. Panourile solare în serie sunt utilizate în general atunci când aveți un Invertor HI-Frequency sau MPPT HI-Frequency care necesita voltaj marit (de la 120 – 450V). Pentru a conecta panourile in serie, conectați terminalul pozitiv la borna negativă a fiecărui panou până când rămâneți cu o singură conexiune pozitivă și negativă.

Când conectați panourile solare în serie, amperajul va rămâne acelasi ca și pentru un singur panou, dar voltajul de ieșire devine suma producției fiecărui panou, puteti folosi schema legare panouri fotovoltaice atasata mai jos:

Panouri solare în serii cu aceleași caracteristici

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Serie?

În această metodă TOATE panourile solare sunt de același tip și puterea nominală. Puterea totală de ieșire devine suma voltajului de ieșire a fiecărui panou. Folosind aceleași trei panouri de 6 volți și 3.0 amp, ca mai sus, putem observa că atunci când sunt conectate împreună în serie, matricele produc 18 volți (6 + 6 + 6) la 3.0 amperi sau 54 wați (volți x amperi).

Vă prezentam mai jos conectarea panourilor solare în serie cu voltaj diferit si amperaj identic.

Conectare panouri fotovoltaice de puteri diferite

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Serie?

În această metodă, toate panourile solare sunt de diferite tipuri și puteri, dar au acelasi amperaj. Când sunt conectate împreună în serie, panourile produc 21 de volți la 3.0 amperi sau 63 wați. Dupa cum se observa voltajul este insumat iar amperajul ramane acelasi (3 amperi).

Vă prezentam mai jos conectarea panourilor solare în serie cu voltaj si amperaj diferit.

Panouri solare în serii cu curenți diferiți

Cum Legam Panourile Fotovoltaice in Serie?

În această metodă, toate panourile solare sunt de diferite tipuri și puteri. Voltajul fiecarui panou se vor aduna ca mai înainte, dar de această dată amperajul va fi limitat la valoarea celui mai mic panou din șirul de serie, în acest caz 1 amp. Apoi, sistemul va produce 19 volți (3 + 7 + 9) la numai 1.0 amp, sau doar 19 wați dintr-o posibile 69 wați disponibile, reducând eficiența matricei.

Putem vedea că panoul solar cu o putere nominală de 9 volți și 5 amperi utilizează doar o cincime sau 20% din potențialul său maxim de curent, reducând eficiența acestuia și risipind bani pentru achiziționarea acestui panou solar. Conectarea panourilor solare în serie cu diferite amperajuri ar trebui utilizată doar provizoriu, deoarece panoul solar cu cel mai mic amperaj determină puterea curentă a intregului sistem.

Ce aveti nevoie pentru a lega Panourile Fotovoltaice in Serie?

Sper ca v-am raspuns la intrebarea: Cum legam Panourile Fotovoltaice in Serie?

Pentru mai multe informatii nu ezitați să ne contactati sau sa ne vizitati site-ul la sectiunea blog accesand urmatorul link: www.esol.ro/blog

Shopping cart

0
image/svg+xml

Cosul este gol

Continue Shopping
Adauga-ma pe lista de asteptare O sa va anuntam cand produsul revine in stoc. Va rugam sa ne lasati o adresa de email valida.

No fields found, please go to settings & save/reset fields