sistem fotovoltaic on-grid

Transformarea Energiei Solare in Energie Electrica: Ce este un Sistem Fotovoltaic On-Grid si Ce Avantaje Are? Actualizat pentru 2024

Energia solara este o resursa nelimitata care poate fi transformata in energie electrica prin intermediul unui sistem fotovoltaic. In aceasta articol, ne concentram asupra sistemelor fotovoltaice on-grid si explicam avantajele pe care le au acestea.

Ce este un sistem fotovoltaic on-grid?

Un sistem fotovoltaic on-grid, sau un sistem conectat la retea, este un sistem de producere a energiei electrice care foloseste panouri solare si se conecteaza la reteaua electrica nationala. Acest sistem permite utilizatorului sa isi produca propria energie electrica, dar in acelasi timp sa se conecteze la reteaua electrica pentru a primi energie atunci cand este necesar.

Functionarea sistemului fotovoltaic on-grid

Panourile solare transforma radiatiile solare in energie electrica prin intermediul unui proces numit fotovoltaica. Acesta transforma energia luminii solare in energie electrica prin intermediul unui material semiconductor, cum ar fi siliciul. Aceasta energie electrica poate fi folosita imediat sau poate fi injectata in reteaua publica.

Cum se conecteaza un sistem fotovoltaic on-grid la reteaua electrica nationala?

Sistemul fotovoltaic on-grid este conectat la reteaua electrica prin intermediul unui inverter care transforma energia electrica produsa de panourile solare in energie electrica compatibila cu cea utilizata in retea. In acest fel, utilizatorul poate utiliza energia produsa de panourile solare sau poate primi energie din retea atunci cand este necesar.

sistem fotovoltaic on-grid

Avantajele sistemului fotovoltaic on-grid

 • Independenta energetica: Utilizatorul poate produce propria energie electrica si sa devina mai independent de reteaua electrica.
 • Costuri mai mici: Utilizatorul poate reduce costurile cu energia electrica prin producerea propriei energii.
 • Investitie cu rentabilitate mare: Sistemul fotovoltaic on-grid este o investitie cu un grad mare de rentabilitate pe termen lung.
 • Contribuie la protectia mediului: Sistemele fotovoltaice on-grid contribuie la reduce la emisiile de gaze cu efect de sera si la reducerea dependentei de sursele de energie neregenerabile, precum petrolul si gazele naturale.
 • Usor de intretinut: Sistemele fotovoltaice on-grid sunt usor de intretinut si au o durata lunga de viata, ceea ce inseamna ca utilizatorul poate sa se bucure de avantajele lor pe termen lung.

Pentru realizarea unui sistem fotovoltaic on grid ai nevoie de urmatoarele elemente:

Intrebari si raspunsuri despre sistemele fotovoltaice on-grid

 1. Cat costa un sistem fotovoltaic on-grid?
  Costul unui sistem fotovoltaic on-grid variaza in functie de dimensiunea acestuia si de locatia unde se instaleaza. In general, sistemele fotovoltaice on-grid pot fi mai ieftine decat sistemele off-grid, datorita faptului ca nu necesita achizitia unor acumulatori.
 2. Ce se intampla daca sistemul fotovoltaic on-grid nu produce suficienta energie?
  Daca sistemul fotovoltaic on-grid nu produce suficienta energie, utilizatorul poate primi energie din reteaua electrica nationala. De asemenea, utilizatorul poate opta pentru a-si mari dimensiunea sistemului sau pentru a-l optimiza pentru a produce mai multa energie.
 3. Ce se intampla cu energia electrica in exces produsa de sistemul fotovoltaic on-grid?
  Energia electrica in exces produsa de sistemul fotovoltaic on-grid poate fi vanduta catre reteaua electrica nationala sau poate fi stocata in baterii (daca este cazul) pentru a fi utilizata mai tarziu.


Sistemele fotovoltaice on-grid sunt o solutie excelenta pentru cei care doresc sa devina mai independenti energetic si sa reduca costurile cu energia electrica. Acestea functioneaza prin transformarea radiatiilor solare in energie electrica si ofera avantaje precum independenta energetica, costuri mai mici, investitie cu rentabilitate mare si protectie a mediului.
Daca esti interesat sa afli mai multe despre Ce este un sistem fotovoltaic on-grid si ce avantaje are, nu ezita sa te documentezi si sa iei in considerare aceasta optiune pentru locuinta ta.

Pentru mai multe informatii nu ezitați să ne contactati sau sa ne vizitati site-ul la sectiunea blog accesand urmatorul link: www.esol.ro/blog

Comments are closed.

Shopping cart

0
image/svg+xml

Cosul este gol

Continue Shopping
Adauga-ma pe lista de asteptare O sa va anuntam cand produsul revine in stoc. Va rugam sa ne lasati o adresa de email valida.