Invertor On Grid

Invertor On Grid: Soluția Perfectă pentru Energia Solară la Domiciliu in 2024

Energia solară devine din ce în ce mai populară în rândul proprietarilor de case, datorită costurilor reduse de producție și creșterii preocupării pentru mediu. Însă, pentru a obține cea mai mare eficiență energetică, este necesar să se utilizeze un sistem adecvat de stocare și distribuire a energiei produse. Aici intervine rolul unui invertor On Grid.

invertor on grid

Ce este un Invertor On Grid și cum funcționează

Invertoarele On Grid sunt dispozitive care transformă curentul continuu produs de panourile solare în curent alternativ, compatibil cu rețeaua electrică existentă. Acestea permit utilizarea energiei produse de panouri în locuință, în același timp permițând surplusul de energie să fie vândut către rețeaua electrică locală.

Beneficiile Invertoarelor On Grid

 1. Economii semnificative la factura de energie – Utilizând energia solară produsă de panourile solare, proprietarii de case pot reduce semnificativ costurile facturii de energie lunară.
 2. Vânzarea surplusului de energie – Dacă se produce mai multă energie decât se consumă în locuință, surplusul poate fi vândut către rețeaua electrică locală, generând venituri suplimentare pentru proprietar.
 3. Flexibilitate și control – Invertoarele On Grid oferă proprietarilor controlul asupra utilizării, permițând ajustarea consumului în funcție de necesități și preferințe.
 4. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră – Utilizarea energiei solare în locuință reduce dependența de sursele conventionale de energie, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Alegerea unui Invertor On Grid

Atunci când vine vorba de alegerea unui invertor On Grid, există mai multe lucruri de luat în considerare, inclusiv:

 1. Puterea necesară – Este important să se determine câtă energie este necesară pentru a acoperi necesitățile locuinței și să se alegă un invertor cu o putere suficientă pentru a satisface aceste necesități.
 2. Eficiența și fiabilitatea – Este important să se aleagă un invertor cu o eficiență ridicată și fiabilitate în timp, pentru a obține un randament optim al investiției.
 3. Caracteristici suplimentare – Unele invertoare oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi monitorizarea performanței sistemului sau compatibilitatea cu sisteme inteligente de acasă. Este important să se evalueze aceste caracteristici și să se determine dacă sunt necesare sau dacă aduc valoare suplimentară sistemului.

Instalarea unui Invertor On Grid

Instalarea unui invertor On Grid poate fi realizată de către profesioniști sau de către proprietari cu cunoștințe tehnice adecvate. Este important să se urmeze cu strictețe instrucțiunile producătorului și să se respecte standardele și regulile legale în vigoare.

Care sunt cei mai importanți producători de invertoare?

În ultimii ani, dezvoltarea din ce în ce mai accentuată a acestui domeniu a dus la apariția mai multor producători, însă există câteva companii care se remarcă prin vechime în piață, servicii premium, produse de calitate și fiabilitate.

 1. Huawei

Cunoscuta companie chineză cu sediul în Shenzen este unul dintre cei mai mari producători globali de invertoare solare, componente pentru acestea, dar și de panouri fotovoltaice. Cele mai cunoscute invertoare sunt modelele SUN2000-L1 monofazat (transportul curentului continuu convertit în curent alternativ se va realiza printr-un singur circuit) și SUN2000-M1 trifazat (transportă curentul convertit în rețeaua electrică trifazică, ceea ce permite o distribuire mai mare de energie electrică). De obicei, acest al doilea tip de model este folosit pentru imobile unde există consumatori mari sau pentru uz industrial.

 1. Fronius

O companie austriacă, cu sediul în Wels, Austria, Fronius a fabricat primul său invertor solar în 1994 și de atunci a devenit unul dintre cei mai buni producători de invertoare solare de pe tot globul. Cel mai cunoscut model al companiei este Primo, care are variante de 3, 4, 5, 6 respectiv 8.2 KW.

 1. SolarEdge

Fondată în 2006, SolarEdge este una dintre cele mai importante companii la nivel global în domeniul energiei solare, producând panouri fotovoltaice, componente și invertoare solare. Produsul de top al companiei este invertorul HD Wave, cu variantele de 3, 4, 5, 6, 8 respectiv 10 KW. Un amănunt interesant este faptul că această companie pune la dispoziția clienților o platformă care îi ajută să monitorizeze performanța invertorului în timp real.

 1. Delta Solar Solutions

Delta Solar Solutions a fost fondată în 1971 în Taipei, Taiwan, și este un producător de invertoare solare și componente pentru acestea. Invertoarele solare Delta sunt ușor de instalat și sunt foarte eficiente, iar compania pune la dispoziția clienților o gamă largă de produse care pot fi utilizate atât în ​​scopuri rezidențiale, cât și comerciale. 

Cel mai cunoscut model este Home Series, cu variantele de 2.5, 3, 4 respectiv 5 KW.

 1. SMA Solar Technology

SMA este un producător de invertoare solare cu sediul în Germania și este considerat cel mai mare producător de invertoare în șiruri. Invertoarele solare SMA sunt considerate cele mai bune invertoare solare din lume datorită calității lor ridicate și faptului că se oferă perioade de garanție de până la 20 de ani. 

Produsul de top al companiei este Sunny Boy, un invertor eficient și fiabil, cu variantele de 3, 3.6, 4, 5 respectiv 6 KW.

Concluzie

Invertoarele On Grid sunt soluția perfectă pentru proprietarii de case care doresc să se bucure de energia solară la domiciliu. Acestea oferă economii semnificative la factura de energie, posibilitatea de a vinde surplusul de energie, flexibilitate și control, precum și o contribuție la protejarea mediului. Alegerea unui invertor adecvat și instalarea acestuia corect sunt esențiale pentru a obține randamentul optim al investiției în sistemul fotovoltaic.

Pentru mai multe informatii nu ezitați să ne contactati sau sa ne vizitati site-ul la sectiunea blog accesand urmatorul link: www.esol.ro/blog

Shopping cart

0
image/svg+xml

Cosul este gol

Continue Shopping
Adauga-ma pe lista de asteptare O sa va anuntam cand produsul revine in stoc. Va rugam sa ne lasati o adresa de email valida.

No fields found, please go to settings & save/reset fields